2 spsk. Isot paprika (1½ spsk. Hvis mildere version ønskes)
3 fed presset hvidløg
2 tsk. Spidskommen
1 tsk. Stødt koriander
4 spsk. vand
Oksekød, lammekød og salt røres godt sammen.
Alle krydderier tilsættes og det røres godt sammen igen.
Rør de 4 spsk. vand i farsen og sæt det på køl i min. 1 time. Gerne længere
Efter et par timer på køl kommes farsen på spyd. (jeg har brugt ca. 200 g fars på hver spyd.)
En passende klump fars æltes/formes godt sammen og man former det derefter på spyddet ved at trykke det godt sammen rundt om spyddet hele vejen op og ned ad spyddet (husk dog at ca. 5 cm i hver ende af spyddet skal være fri for fars)
Det er vigtigt at få farsen til at sidde godt fast på spyddet ved at trykke det sammen om det, ellers vil det falde af i løbet af grilningen.
Læg de færdige spyd på et fad og sæt dem igen på køl i min. 1 time, så de bliver helt kolde.
Grill spyddene over direkte varme.
Jeg vender dem ca. hver 30. sekund under grilningen, så de ikke bliver sorte.
Spyddene er færdige når de har en flot farve. Alt efter hvor varme kullene er, tager det ca. 3-6 minutter.
Server dine Adana kebab med Tzatziki, Tomatsalat, Brød, Ris og tomatsovs.