4 Pers.
Ingredienser:
450 g laks i 4 stykker
Stærk sennep
Frisk dild
Evt. tørrede dildspåner
Tænd ovnen på 180° varmluft (200° alm.)
Skær skindet af dine laksefileter og læg dem i et smurt ildfast fad.
Kom den stærke sennep oven på hver filet og smør det ud, så det dækker hele toppen af fileten. Drys evt. tørrede dildspåner ovenpå senneppen.
Sæt laksefiletterme i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter.
Server laksen med frisk dild, stærk sennep og halve bagte kartofler.
.Creme fraiche dressing med krydderurter
Man kan bruge de krydderurter man foretrækker, jeg plejer dog at bruge følgende:
4 pers.
Ingredienser:
400 g creme fraiche 18%
2 spsk. Tørret estragon
2 spsk. Hakket persille (gerne den frosne)
Salt og peber
Evt. purløg hakket fint.
Bland creme fraiche, estragon, hakket persille og evt. Hakket purløg godt sammen i en bøtte. Smag til med salt og peber. Dæk det til med et låg eller lign. og stil det I køleskabet I mindst 1 time, meget gerne 2 timer, da smagen fra krydderurterne trækker godt i cremefraichen når den får lov at stå.
Server dressingen til halve bagte kartofler, bagekartofler eller ris. Dressingen kan holde sig ca. 2 dage i køleskabet