Bagt laks med sennep og dild

Bagt laks med sennep og dild

4 Pers.

Ingredienser:

450 g laks i 4 stykker

Stærk sennep

Frisk dild

Evt. tørrede dildspåner

Tænd ovnen på 180° varmluft (200° alm.)

Skær skindet af dine laksefileter og læg dem i et smurt ildfast fad.

Kom den stærke sennep oven på hver filet og smør det ud, så det dækker hele toppen af fileten. Drys evt. tørrede dildspåner ovenpå senneppen.

Sæt laksefiletterme i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter.

Server laksen med frisk dild, stærk sennep og halve bagte kartofler.

.Creme fraiche dressing med krydderurter

Man kan bruge de krydderurter man foretrækker, jeg plejer dog at bruge følgende:

4 pers.

Ingredienser:

400 g creme fraiche 18%

2 spsk. Tørret estragon

2 spsk. Hakket persille (gerne den frosne)

Salt og peber

Evt. purløg hakket fint.

Bland creme fraiche, estragon, hakket persille og evt. Hakket purløg godt sammen i en bøtte. Smag til med salt og peber. Dæk det til med et låg eller lign. og stil det I køleskabet I mindst 1 time, meget gerne 2 timer, da smagen fra krydderurterne trækker godt i cremefraichen når den får lov at stå.

Server dressingen til halve bagte kartofler, bagekartofler eller ris. Dressingen kan holde sig ca. 2 dage i køleskabet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *