Skær smørret i små tern og bland det sammen med mel og sukker.
Kom æg og vand ved og ælt dejen forsigtigt sammen til den samler sig, men den må ikke æltes for meget.
Tryk dejen lidt flad og kom den i en frysepose eller pak den ind i film og læg den i køleskabet i mindst 1 time.
Tænd oven på 190° varmluft.
Drys en smule mel på et bord og kom mørdejen på, rul den nu forsigtigt ud med en kagerulle, så den passer til tærtefadet. (vend gerne mørdejen et par gange, men du ruller den ud.
Smør tærtefadet med lidt smeltet smør og bred så mørdejen ud på fadet, så det dækker hele bunden og kanten rundt. Skær overskydende dej af rund om kanten.
Prik huller rundt om i mørdejen med en gaffel, så luften kan trænge ud under bagningen.
Beklæd mørdejen med bagepapir og kom enten bønner, linser, kikærter eller lign. På for at blindbage den
Kom tærtefadet i ovnen på midterste rille og bag den i 10 min.
Tag bagepapir og fyld af og bag tærten færdigt i ca. 5-10 minutter, til den får en flot lys gylden bund.
Lad tærten køle helt af.
Fyldet:
Bræk/hak chokoladen i mindre stykker og smelt den i mikroovnen (rør i den efter 1 minut og giv den 30 sekunder og rør igen og giv den evt. 30 sekunder igen hvis det er nødvendigt)
Lad chokoladen køle lidt af mens du pisker smør og sukker sammen til det bliver mere luftigt og meer hvidligt. – brug gerne en Kitchen Aid eller anden røremaskine.
Bland chokoladen og vaniljearomaen i smørblandingen.
Kom 1 pasteuriseret æg i og pisk ved middelhøj hastighed i ca. 5 minutter inden du tilsætter det næste æg, fortsæt sådan til alle 4 æg er kommet i og slut med at piske det godt sammen i 5 minutters tid.
Fordel nu fyldet i den forbagte tærtebund.
Beklæd tærten ed film, men pas på at filmen ikke rør ved fyldet.
Sæt tærten i køleskabet i mindst 2 timer, men gerne meget længere. (vi plejer at lave tærten dagen før vi skal spise den)
Server tærten med flødeskum eller vaniljeis og evt. Lidt chokoladespåner.