400g tørrede kikærter
4 tsk. spidskommen
2 tsk. stødt koriander
6 fede hvidløg
2 løg
1 tsk. salt
2 håndfulde persille
2 spsk. mel
2 tsk. citronsaft
evt. ½ tsk. natron
Neutral olie til stegning
Læg kikærterne i blød i en stor skål med rigeligt vand i og evt. også ½ tsk. natron. (kikærterne vokser til ca. dobbelt størrelse, så det er vigtigt at have en stor nok skål og rigeligt vand i så de er dækket hele tiden) lad gerne kikærterne ligge i blød i 30 timer men minimum 20 timer.
*hvis du bruger dem fra dåse skal de ikke ligge i blød først.
- Skyl kikærterne grundigt og kom dem derefter i en foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser. Hvis du ikke har en foodprocessor så kan du også bruge en stavblender. Det vigtigste er at det hele bliver hakket meget fint og rigtig godt sammen. Lad massen hvile i køleskabet i 1 time.
- Tag en lille klump og mas den godt sammen i din hånd. form den forsigtigt til en lille kugle på størrelse med en 5krone. (det er vigtigt at falafelkuglerne er samlet godt da de ellers vil falde fra hinanden i olien)
- varm en gryde med neutral olie evt. solsikkeolie op til ca. 170 grader. læg forsigtigt et par falafelkugler i olien og hold godt øje med dem. når de har skiftet farve til lyse/gyldenbrun er de færdige og tages op på noget fedtsugende papir f.eks. køkkenrulle.
Server din falafel i pitabrød, i flade hvedebrød eller som snacks med tilbehør.