Farseret porrer

Farseret porrer

image_print

4 Personer

Arbejdstid: 30 min
tilberedningstid: 10 min
Totaltid: 40 min

ingredienser:

500 g hk. Svinekød 

2½ tsk. Groft salt 

½ friskkværnet peber 

1 spsk. Hvedemel 

1 æg 

75 g rasp 

2 porer i ca. 8 stykker, 6-7 cm. Stykket  

Smør og neutral olie til stegning 

Husholdningsfilm  

  1. Skyl porrerne og riv det yderste lag af dem. 

  1. Skær ca. 1 cm fra i bunden og det øverste af porren hvor bladene begynder at dele sig.  Og skær så porren i ca. 4 lige store stykker, af ca. 6-7 cm, så du får 8 stykker i alt af de to porrer. 

  1. Kom porrer stykkerne i en gryde og hæld vand ved, så porrerne flyder rund i det. Tilsæt 1½ tsk. groft salt og bring porrerne i kog.  

  1. Kog porrerne i 10 minutter og overhæld dem med koldt vand, så de lige køler af og læg dem så på et rent, tørt viskestykke. 

  1. Rør kød og 1 tsk. salt sammen et par minutter. 

  1. Tilsæt peber, hvedemel og æg og få det rørt godt sammen. 

  1. Stil gerne farsen på køl i ½ time i en lukket beholder, hvis du har tiden til det. 

  1. Del farsen i 8 lige store stykker. 

  1. Tag 1/8 del af farsen og bred den ud på et stykke husholdningsfilm i ca. 9×9 cm. (se billedet) 

  1. Rul farsen om porren og stram den til, så det bliver en fast pølse også i siderne. Gør det samme med de sidste 7 stykker. 

  1. Kom raspen i en dyb tallerken og rul de farserede porrer deri. 

  1.  Steg stykkerne i en blanding af lidt neutral olie og smør. De farserede porrer skal steges på alle sider i ca. 10 minutter i alt, til farsen er gennemstegt. 

De farserede porrer kan evt. serveres med flødekartofler,

 

links til andre opskrifter
Flødekartofler
Flødekartofler
Frikadeller
Frikadeller
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette reklame link fra bahne.dk

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde

Royal Copenhagen
Maanesten
Eva Solo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *