Farseret porrer

Farseret porrer

Arbejdstid 30 minutter + Stegetid 10 minutter 

4 personer 

Ingrediensliste 

500 g hk. Svinekød 

2½ tsk. Groft salt 

½ friskkværnet peber 

1 spsk. Hvedemel 

1 æg 

75 g rasp 

2 porer i ca. 8 stykker, 6-7 cm. Stykket  

Smør og neutral olie til stegning 

Husholdningsfilm  

  1. Skyl porrerne og riv det yderste lag af dem. 
  1. Skær ca. 1 cm fra i bunden og det øverste af porren hvor bladene begynder at dele sig.  Og skær så porren i ca. 4 lige store stykker, af ca. 6-7 cm, så du får 8 stykker i alt af de to porrer. 
  1. Kom porrer stykkerne i en gryde og hæld vand ved, så porrerne flyder rund i det. Tilsæt 1½ tsk. groft salt og bring porrerne i kog.  
  1. Kog porrerne i 10 minutter og overhæld dem med koldt vand, så de lige køler af og læg dem så på et rent, tørt viskestykke. 
  1. Rør kød og 1 tsk. salt sammen et par minutter. 
  1. Tilsæt peber, hvedemel og æg og få det rørt godt sammen. 
  1. Stil gerne farsen på køl i ½ time i en lukket beholder, hvis du har tiden til det. 
  1. Del farsen i 8 lige store stykker. 
  1. Tag 1/8 del af farsen og bred den ud på et stykke husholdningsfilm i ca. 9×9 cm. (se billedet) 
  1. Rul farsen om porren og stram den til, så det bliver en fast pølse også i siderne. Gør det samme med de sidste 7 stykker. 
  1. Kom raspen i en dyb tallerken og rul de farserede porrer deri. 
  1.  Steg stykkerne i en blanding af lidt neutral olie og smør. De farserede porrer skal steges på alle sider i ca. 10 minutter i alt, til farsen er gennemstegt. 

De farserede porrer kan evt. serveres med flødekartofler,

Farseret porrer 1

links til andre retter

Flødekartofler
Flødekartofler
Krebinetter
Krebinetter

støtte links

Worldmart

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *