Flødekartofler

Flødekartofler 

Arbejdstid ca. 20 minutter + bagetid ca. 1 time 

Ca. 900 g skrællede spisekartofler 

1 porrer (1 stort løg i små tern kan bruges i stedet) 

Hvidløgspulver 

Groft salt 

Friskkværnet peber 

200 g revet mozzarellaost 

½ l piskefløde 

  1. Tænd ovnen på 190° 
  1. Skyl porren og skær top og bund af den.  
  1. Flæk den på langs og snit den i tynde strimler. 
  1. Skær kartoflerne i ca. 4 mm tynde skiver. 
  1. I et ildfast fad kommes først lidt snittet *porrer i bunden og dernæst et lag kartoffelskiver ovenpå.  

Drys ½ tsk. Hvidløgspulver, ¼ tsk. Groft salt og lidt friskkværnet peber over kartoffelskiverne* 

Gentag ” * ” et par gange og slut af med en lille smule snittet porrer på toppen. 

  1. Hæld fløden ud over kartoffellagene og ryst fadet lidt forsigtigt så fløden falder ”på plads” 
  1. Drys revet ost ud over flødekartoflerne og sæt fadet i på en rist i midten af ovnen og bag det i ovnen i ca. 1 time til kartoflerne er møre.  

Mærk evt. efter med en spids kniv om den kan køre ned gennem lagene uden den mærker rigtig modstand. 

links til andre retter

Frikadeller
Frikadeller

støtte links

Worldmart

Hvidløgspulver 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *