Arbejdstid ca. 20 minutter + bagetid ca. 1 time
Ca. 900 g skrællede spisekartofler
1 porrer (1 stort løg i små tern kan bruges i stedet)
Hvidløgspulver
Groft salt
Friskkværnet peber
200 g revet mozzarellaost
½ l piskefløde
- Tænd ovnen på 190°
- Skyl porren og skær top og bund af den.
- Flæk den på langs og snit den i tynde strimler.
- Skær kartoflerne i ca. 4 mm tynde skiver.
- I et ildfast fad kommes først lidt snittet *porrer i bunden og dernæst et lag kartoffelskiver ovenpå.
Drys ½ tsk. Hvidløgspulver, ¼ tsk. Groft salt og lidt friskkværnet peber over kartoffelskiverne*
Gentag ” * ” et par gange og slut af med en lille smule snittet porrer på toppen.
- Hæld fløden ud over kartoffellagene og ryst fadet lidt forsigtigt så fløden falder ”på plads”
- Drys revet ost ud over flødekartoflerne og sæt fadet i på en rist i midten af ovnen og bag det i ovnen i ca. 1 time til kartoflerne er møre.
Mærk evt. efter med en spids kniv om den kan køre ned gennem lagene uden den mærker rigtig modstand.
links til andre retter
støtte links
Worldmart