Arbejdstid 15 minutter + bagetid og hviletid ca. 1 time i alt.
Dejen:
15 g gær
2 dl mælk
1 spsk. neutral olie (f.eks. Rasp el. solsikkeolie)
1½ tsk. groft salt
300 g hvedemel
Topping:
Olivenolie
Sorte oliven
Frisk rosmarin (timian kan også bruges)
Salt
- Mælken lunes til det er samme temperatur som din lillefinger (det må ikke føles varmt på fingeren)
- Smuldre gæren i en større skål og kom den lune mælk heri og opløs gæren.
- Kom hvedemel, olie og salt ned i skålen og rør det sammen, gerne i 5 minutter på en røremaskine.
- Mens dejen røres på maskinen, tager du en godt håndfuld sorte oliven og skærer dem midt over.
- Tag en kvist frisk rosmarin, tag bladene af den og hak dem fint.
- Beklæd en lille bradepande med bagepapir og bred dejen ud i bradepanden.
- kom ca. 1 spsk. Olivenolie oven på dejen og smør det ud over, så det er fordelt godt.
- Prik nogle fordybninger i dejen med dine fingerspidser.
- Fordel de halve oliven ud over dejen og styg en lidt forsigtigt ned i dejen.
- kom til sidst det hakkede rosmarin og en lille smule groft salt ud over brødet.
- Lad brødet hæve i ca. 30 minutter på køkkenbordet, dækket med et rent viskestykke.
- Bag focacciaen mit i ovnen på 200° i ca. 20 minutter til det har fået lidt farve på toppen.
