Focaccia med sorte oliven

Focaccia med sorte oliven

image_print

4 Personer

Arbejdstid: 15 min
tilberedningstid: 20 min
Totaltid: 35 min

ingredienser:

Dejen:

15 g gær

2 dl mælk

1 spsk. neutral olie (f.eks. Rasp el. solsikkeolie)

1½ tsk. groft salt

300 g hvedemel

Topping:

Olivenolie

Sorte oliven

Frisk rosmarin (timian kan også bruges)

Salt

  1. Mælken lunes til det er samme temperatur som din lillefinger (det må ikke føles varmt på fingeren)
  2. Smuldre gæren i en større skål og kom den lune mælk heri og opløs gæren.
  3. Kom hvedemel, olie og salt ned i skålen og rør det sammen, gerne i 5 minutter på en røremaskine.
  4. Mens dejen røres på maskinen, tager du en godt håndfuld sorte oliven og skærer dem midt over.
  5. Tag en kvist frisk rosmarin, tag bladene af den og hak dem fint.
  6. Beklæd en lille bradepande med bagepapir og bred dejen ud i bradepanden.
  7. kom ca. 1 spsk. Olivenolie oven på dejen og smør det ud over, så det er fordelt godt.
  8. Prik nogle fordybninger i dejen med dine fingerspidser.
  9. Fordel de halve oliven ud over dejen og styg en lidt forsigtigt ned i dejen.
  10. kom til sidst det hakkede rosmarin og en lille smule groft salt ud over brødet.
  11. Lad brødet hæve i ca. 30 minutter på køkkenbordet, dækket med et rent viskestykke.
  12. Bag focacciaen mit i ovnen på 200° i ca. 20 minutter til det har fået lidt farve på toppen.

20220517_171846
links til andre opskrifter
Chokolate chip cookies
Chokolate chip cookies
Chokoladetærte
Chokoladetærte
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette reklame link fra bagetid.dk

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde

3 etagers afkølingsrist – Wilton
Mel
Kagepap rund Ø28 cm fedtbeskyttet 0,6 mm 5 stk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *