Frikadeller

Frikadeller

image_print

4 Personer

Arbejdstid: 20 min
tilberedningstid: 8 min
Totaltid: 44 min

 

giver 12-14 stk.

 

ingredienser:

500 g hk. Svinefars

1½ tsk. Groft salt

½ tsk. Friskkværnet peber

1 stort hakket løg (evt. blendet)

¼ tsk. Revet muskatnød

3 spsk. mel

1 spsk. Rasp

1 æg

0.75 dl koldt vand

Smør til stegning (margarine kan også bruges)

  1. Kom farsen i en skål sammen med salt og rør det godt sammen.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen.
  3. Tildæk skålen og sæt den på køl i mindst 30 minutter men gerne 1 time.
  4. Kom godt med smør på en pande (ca.25g) og lad det smelte ved middelhøj varme.
  5. Rør farsen godt igennem igen.
  6. Tag en spiseske og dyp den i det smeltede smør, saml herefter lidt fars op i skeen og form en frikadelle ved hjælp af din ene håndflade og spiseskeen.(det gøres ved at lægge farsen i håndfladen og samle den op med skeen flere gang samtidig med at man ligesom drejer farsen med skeen hver gang)
  7. Steg frikadellerne ved middelhøj varme i ca. 4 minutter på hver side. (min mors gamle husmandsråd var at frikadellen var færdigstegt hvis man stak en gaffel i den og frikadellen blev siddende på gaflen)
  8. Hver gang det laves en ny portion frikadeller til panden tilsættes der lidt mere smør på panden også.

Panden må ikke virke ”tør” for smør, frikadellerne skal gerne have rigeligt at stege i.

Server frikadellerne med kartofler og brun sovs eller stuvet hvidkål eller en gang kold kartoffelsalat.

links til andre opskrifter
Kold kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat
Stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette link fra shopping.coop.dk

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde

Pander
Thermomix thermomixer - TM6
LEGO Technic

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *