Arbejdstid 15 minutter + hviletid og 15 minutter bagetid
175 g hvedemel med højt protein indhold (mindst 12%)
75 g fuldkornshvedemel
100 g smør i mindre tern
1 æg
½ tsk. Salt
4 spsk. vand
- Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, salt og smør i tern lidt sammen
- Tilsæt æg og vand og rør til det er blandet godt sammen, men pas på med ikke at ælte det for meget sammen.
- Tryk dejen lidt flad og pak det ind i husholdningsfilm, læg det derefter i køleskabet en times tid.
- Rul dejen ud i ca. 3-5 mm tykkelse og kom den over i et smurt tærtefad, sørg for at trykke dejen godt ind i siderne på formen.
- Prik en masse huller i tærtedejen med en gaffel, for at undgå at den hæver op under bagningen.
- Blindbag* tærten ved 180° i ca. 15 minutter. (Hvis tærten skal bages helt færdigt, skal du tage bagepapiret og bønner/linser op og bage dejen videre i 10-15 minutter)
*Man blindbager ved at beklæde dejen i tærteformen med bagepapir som ligger tæt ned til dejen. Derefter fylder man noget ”tungt” på bagepapiret, f.eks. bønner, linser eller lign. Dette modvirker at tærtedejen hæver op i midten under bagningen. (Jeg har en bøtte stående i mit køkkenskab med grønne linser, som kun bliver brugt til at blindbage med.
