4 personer
Fyldte bagte kartofler:
4 bagekartofler
1 æg
30 g smør
50 g bredbladet persille
3 tynde forårsløg
½ tsk. Groft salt
¼ tsk. Friskkværnet peber
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Vask/skrub kartoflerne let, så de er fri fro snavs og jord.
- Skær en ca. 5 mm dyb ridse hele vejen rundt om bagekartoflen på den lange led og kom dem i en bradepande. Bag dem midt i ovnen i 60 minutter.
Når kartoflerne har fået 60 minutter i ovnen:
- Tag kartoflerne ud og skær dem over i halve via den ridse du lavede i dem fra starten.
- Skrab forsigtigt kartoffelkødet ud med en teske uden at få lavet for meget hul i skallen og kom det op i en skål. (ikke skallen)
- Mos kartoflerne let med hjælp fra et piskeris, – der må gerne være nogle klumper tilbage.
- Hak de 50 g bredbladet persille fint og kom dem op til kartoffelkødet, sammen med æg, smør, salt og peber.
- Skær enden af forårsløgene og skær derefter resten af forårsløgene i tynde skiver og kom dem op til kartoflerne.
- Bland alle tingene godt sammen og kom det tilbage i kartoffelskrællerne.
- Sæt de fyldte kartofler tilbage i bradepanden og ind ovnen igen, men skru ned på 180° nu. Bag dem i 25-30 minutter mere.
De fyldte bagte kartofler er gode som tilhør til fisk, kød og kylling. – ja de kan faktisk bruges til rigtig mange ting.
Links til andet tilbehør