4 Personer
Arbejdstid: 20 min
tilberedningstid: 90 min
Totaltid: 110 min
ingredienser:
Fyldte bagte kartofler:
4 bagekartofler
1 æg
30 g smør
50 g bredbladet persille
3 tynde forårsløg
½ tsk. Groft salt
¼ tsk. Friskkværnet peber
Persilledressing:
500 g cremefraiche 18%
50 g bredbladet persille
1 tsk. citronsaft
Salt og peber
Helstegte rødtunger:
4 rødtunger
150 g hvedemel
15 g groft salt
½-1 tsk. Friskkværnet peber
1 citron
Smør og neutral olie til stegning
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Vask/skrub kartoflerne let, så de er fri fro snavs og jord.
- Skær en ca. 5 mm dyb ridse hele vejen rundt om bagekartoflen på den lange led og kom dem i en bradepande. Bag dem midt i ovnen i 60 minutter.
Mens kartoflerne er i ovnen, laves persilledressingen:
- Kom cremefraiche og citronsaft i en skål.
- Hak de 50 g bredbladet persille fint og kom det op i skålen til cremefraichen.
- Smag til med salt og peber og sæt dressingen tildækket i køleskabet.
Når kartoflerne har fået 60 minutter i ovnen:
- Tag kartoflerne ud og skær dem over i halve via den ridse du lavede i dem fra starten.
- Skrab forsigtigt kartoffelkødet ud med en teske uden at få lavet for meget hul i skallen og kom det op i en skål. (ikke skallen)
- Mos kartoflerne let med hjælp fra et piskeris, – der må gerne være nogle klumper tilbage.
- Hak de 50 g bredbladet persille fint og kom dem op til kartoffelkødet, sammen med æg, smør, salt og peber.
- Skær enden af forårsløgene og skær derefter resten af forårsløgene i tynde skiver og kom dem op til kartoflerne.
- Bland alle tingene godt sammen og kom det tilbage i kartoffelskrællerne.
- Sæt de fyldte kartofler tilbage i bradepanden og ind ovnen igen, men skru ned på 180° nu. Bag dem i 25-30 minutter mere.
Mens kartoflerne bages færdigt i ovnen:
- Rens fiskene og klip evt. Finnerne af dem.
- Kom melet, salt og peber i en dyb tallerken og blad det sammen.
- Kom lige dele olie og smør på en stegepande og tænd op på middelhøj varme.
- Vend fiskene i melblandingen og steg dem 4-6 minutter på hver side. Når du vender fisken tilsættes en klat smør mere (husk kun at vende fisken én gang, så den kun bliver stegt én gang på hver side)
Anret en tallerken med en rødtunge med en frisk citronskive på og 1- 2 halve fyldte bagte kartofler og lidt persilledressing.
links til andre opskrifter
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette link fra Hanstholm Fisk & Skaldyr
Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde