Hvis du har tiden så lave dejen selv det giver bare et mere tilfredsstillende resultat og der er ikke noget som at står op en lørdag morgen og begynde at lave en pizzadej.
Børnene elsker også at hjælpe med at putte topping på pizzaerne.
Denne opskrift giver 5 pizzaer
ingredienser:
½ l vand
27 g salt
5 g gær
10 g god olivenolie
850 g pizzamel type 0
Vand og salt røres sammen i en skål til saltet er opløst.
Rør olie i og tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
Kom ½ kg mel i skålen og rør (gerne med hånden) det sammen.
Kom blandingen ud på et bord og ælt lidt mel i af gangen over de næste 15-20 minutter hvor der hele tiden æltes.
Våd et viskestykke og vrid det let. Læg det våde viskestykke over dejen og lad det hvile 1 time.
Form dejboller som vejer 250 g stykket.
Kom lidt mel på en lille bradepande og kom dejbollerne på. Kom meget film henover og rundt om bradepanden (det skal være helt dækket så der ikke kommer luft ind) kom til slut det fugtige viskestykke over bradepanden og lad det hvile i 6-8 timer.
Hvis du vil have en virkelig lækker pizzabund, så sæt bradepanden i køleskabet og lad bollerne hvile i helt op til 7 dage (så kan de også laves i god tid) det gør altså virkelig en forskel at lade dem hvile i nogle dage.
Drys godt med mel på bollerne og form dem til pizzabunde.
Kom pizzasovsog det fyld du ønsker på bunden og bag den i en varm grill eller ovn, indtil skorpen på pizzaen begynder at få lidt farve og bunden er færdigbagt det tager fra 1-2 min til 15-20 minutter alt efter hvor varm ovnen eller grillen er.