Skær jordbærrene i mindre stykker og kom dem i en lille gryde med de 100 g sukker og 1 spsk. Vand. Bring det op i kog og lad det simre under låg i ca. 7 – 10 minutter til jordbærrene er møre, pas på for det koger let over.
Kør en stavblender igennem det, så det bliver en glat masse.
Stil massen på køl et par timer til den er hold kold.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en teske.
Bland vaniljekornene med en smule af sukkeret og rør det sammen.
Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til det bliver til det bliver lyst og luftigt.
Tilsæt jordbærblandingen og pisk det sammen.
Tilsæt lidt mælk ad gangen, og fortsæt med at piske til mælken er rørt godt ind i sukkermassen, på den måde undgår du sukkerklumper i din koldskål.
Når massen er godt flydende, tilsætter du resten af mælken, citronsaft og citronskal.
Stil gerne koldskålen på køl en halv times tid, men det er ikke nødvendigt.
Rør rundt i koldskålen inden servering.
Server den med lækre kammerjunkere og evt. et par friske jordbær.