Julemandens hjælpere

Det var juleaften. En meget gammel julemand gik gennem skoven med en kæmpe sæk med gaver på ryggen. Sækken var meget stor og tung, for der var rigtig mange børn, der havde været søde og rare det år.

 Julemanden gik og gik, han kunne næsten ikke se skovstien for der var meget mørkt. Nu siger du måske, at julemanden da bare kunne kalde på Rudolf, så han kunne lyse for ham med sin røde næse, men Rudolf var løbet hjemmefra sammen med alle de andre rensdyr og julemanden kunne derfor ikke finde vej gennem skoven. 

Han kunne heller ikke flyve med sin kane, når rensdyrene ikke var der, det var derfor julemanden gik gennem skoven med sækken på ryggen. Til sidst satte julemanden sig op af et stort træ, for han var bare så træt.

Da julemanden havde siddet lidt og hvilet sig, kom der en ræv frem fra sin hule. Ræven spurgte julemanden hvad han dog lavede helt alene i skoven, og så på en juleaften? Julemanden svarede, at rensdyrene var løbet hjemmefra, så han havde slet ingen hjælpere til at flyve med kanen. Det var derfor han måtte gå, for han kunne jo ikke spænde sig selv eller nogle af hjælpenisserne for.

Ræven sagde, at den måske godt kunne hjælpe julemanden. Ræven kendte nemlig en hel masse dyr i skoven, og de ville alle sammen gerne hjælpe julemanden, det var ræven helt sikker på. Julemanden blev meget glad for at høre ræven sige at den kendte nogen som ville hjælpe. Han synes nemlig at det var langsomt og besværligt at gå, når han nu havde været vant til at flyve med kanen.

Nu gik julemanden og ræven hen til rævens dyrevenner. Der var både rådyr, kaniner, andre ræve, nogle kronhjorte, og en hel masse fugle. Selvfølgelig ville alle dyrene gerne hjælpe julemanden. De synes dog at det var mærkeligt, at rensdyrene var løbet hjemmefra juleaften, alle vidste jo hvor travlt julemanden altid havde lige netop den aften og nat.

Julemanden kunne ikke give nogen forklaring på, hvorfor rensdyrene var løbet hjemmefra. Han var ikke engang sikker på, at de nu også var løbet hjemmefra, for han havde hørt rygter om en ond trold og en grim heks, som ville have julemandens rensdyr i deres stald. Det kunne jo være, at det var dem, der havde været på spil?

Ræven og alle dens venner lovede, at de først ville hjælpe julemanden med at flyve kanen med alle gaverne, og bagefter ville de alle sammen hjælpe julemanden med at få sine rensdyr tilbage. Julemanden blev så glad for dyrenes hjælp, han skyndte sig at fløjte efter kanen, som straks dukkede op og alle dyrene blev spændt for. Julemanden dryssede lidt tryllestøv ud over dyrene og nu kunne de flyve.

I løbet af ingen tid havde julemanden afleveret alle gaverne og var på vej hjem med kanen. Alle dyrene var stadig spændt for, for de havde jo lovet at hjælpe med at finde rensdyrene. Lige med et var julemanden, kanen og alle dyrene tilbage i skoven. Dybt inde i skoven, allerdybest inde, boede den onde trold og lige i nærheden boede den grimme heks. Julemanden og dyrene så at både trolden og heksen stod med hver sin flok rensdyr, men de kunne ikke få rensdyrene til at lystre dem.

Julemanden fløjtede, og alle rensdyrene fløj op til kanen. Trolden og heksen hoppede og sprang rundt, men der var intet de kunne gøre. Rensdyrene kom ikke tilbage, de var glade for at julemanden havde fundet dem og nu fløj de hjem til julemandens borg. Dyrene der havde hjulpet julemanden både med at flyve ud med gaver til børnene, og med at finde rensdyrene igen fik nu deres velfortjente belønning.

Bagefter fejrede alle jul med god mad og mange gaver. Julemanden var den glade vært og alle dyrene fik lov til at bo hos ham, hvis de havde lyst til det, eller de kunne tage tilbage til skoven og fortsætte med at bo der. Der var mange dyr, der valgte at bo hos julemanden, men nogle af dyrene ville helst tilbage til skoven.

Det var blandt andet fuglene, som ikke kunne undvære skoven, og også kronhjortene og rådyrene. Ræven ville gerne prøve at bo hos julemanden, men kun om vinteren. Når det blev sommer, ville ræven tilbage til skoven, for en sommerdag i skoven var det bedste ræven vidste.

Snip snap snude nu er den historie ude.

Du Kan Støtte Hjemmesiden Ved At Købe Fra Dette Reklamelink Fra proshop

ASUS ROG Chariot - RGB Kontor Stol - Sort - High-density cold-cure foam - 121 kg
workstation PC
LEGO DUPLO 10874 Damptog