4 personer
Arbejdstid ca. 30 minutter
Ingredienser
600 g kartofler (gerne nye)
½ spsk. Groft salt til vandet
75 g god mayonnaise
400 g cremefraiche 18%
½ løg
1 lille bundt purløg
Salt, peber
- Klargør kartoflerne til kogning. (skræl dem hvis det er nødvendigt) og skær dem ud i passende tern.
- Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand på, så kartoflerne lige er dækket. Tilsæt ½ spsk. Groft salt til vandet og kom låg på.
- Bring kartoflerne i kog, og kog dem til de er møre. – alt efter størrelse kan dette tage 10-20 minutter, så mærk efter et par gange. (jeg plejer at bruge en lille skarp, tynd kniv, som jeg stikker i kartoflen, hvis kniven ikke rigtig møder modstand i kartoflen er den færdig.)
Mens kartoflerne koger, laves dressingen:
- Hak ½ løg meget fint og kom det i en skål sammen med cremefraiche og mayonnaise.
- Hak /klip purløget og kom det meste ned til resten af dressingen (gem evt. Lidt til pynt) og smag dressingen til med salt og peber.
- Hæld vandet fra kartoflerne og overhæld dem forsigtigt med koldt vand, så det stopper kogningen og køler dem af.
- Dræn kartofler godt og hæld dem op til dressingen og vend det forsigtigt sammen.
- Stil kartoffelsalaten på køl til den skal serveres, gerne i hvert fald 30 minutter.
Kartoffelsalat er lækkert til mange ting, blandt andet som tilbehør når man griller om sommeren. Og så er det jo altid den klassiske frikadeller med kartoffelsalat.