Arbejdstid 10 minutter
Til 4 personer
1 l kærnemælk
1 l tykmælk
Reven skal af ½ økologisk citron
Saften af ½ citron
150 g sukker
6 æggeblommer
2 vaniljestænger eller 2 tsk. vaniljesukker
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en teske.
- Bland vaniljekornene med en smule af sukkeret og rør det sammen.
- Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til det bliver til det bliver lyst og luftigt.
- Tilsæt lidt mælk ad gangen, og fortsæt med at piske til mælken er rørt godt ind i sukkermassen, på den måde undgår du sukkerklumper i din koldskål.
- Når massen er godt flydende, tilsætter du resten af mælken, citronsaft og citronskal.
Stil gerne koldskålen på køl en halv times tid, men det er ikke nødvendigt.
Rør rundt i koldskålen inden servering. Server den med lækre kammerjunkere og evt. et par friske jordbær.