Koldskål

Koldskål

Arbejdstid 10 minutter

Til 4 personer

1 l kærnemælk

1 l tykmælk

Reven skal af ½ økologisk citron

Saften af ½ citron

150 g sukker

6 æggeblommer

2 vaniljestænger eller 2 tsk. vaniljesukker

  1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en teske.
  2. Bland vaniljekornene med en smule af sukkeret og rør det sammen.
  3. Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til det bliver til det bliver lyst og luftigt.
  4. Tilsæt lidt mælk ad gangen, og fortsæt med at piske til mælken er rørt godt ind i sukkermassen, på den måde undgår du sukkerklumper i din koldskål.
  5. Når massen er godt flydende, tilsætter du resten af mælken, citronsaft og citronskal.

Stil gerne koldskålen på køl en halv times tid, men det er ikke nødvendigt.

Rør rundt i koldskålen inden servering. Server den med lækre kammerjunkere og evt. et par friske jordbær.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *