Arbejdstid 10 minutter + bagetid ca. 20 minutter
2 æg
100g sukker
35g hvedemel
40g kartoffelmel
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
Smør / Sprayfedt til formen
- Tænd ovnen på 175°
- Pisk æg og sukker til det bliver en luftig hvidlig masse.
- Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål og sigt det i ægge/sukker blandingen og vend det forsigtig sammen til det er blandet helt sammen.
- Smør bageformen og kom dejen heri.
- Glat dejen ud i formene ( vi bruger en springform der er 23 x 35 cm )
- Bag lagkagebunden på en rist på nederste rille i ovnen i ca.20-25 minutter til den har fået en lidt lysebrun farve.
- Lad lagkagebunden hvile nogle minutter i formen og tag den så ud og lad den køle af på en rist.
Jeg bruger som regel 3 lagkagebunde til en lagkage.
*Bundene kan sagtens bages en dag eller 2 i forvejen. Hvis du har flere bunde, skal du lægge et stykke bagepapir mellem dem, når de er afkølede og lægge den i en pose som bliver lukket til.
links til andre retter