Lagkagebunde (Store)

Lagkagebunde (Store)

Arbejdstid 10 minutter + bagetid ca. 20 minutter

2 æg

100g sukker

35g hvedemel

40g kartoffelmel

½ tsk bagepulver

½ tsk vaniljesukker

Smør / Sprayfedt til formen

  1. Tænd ovnen på 175°
  2. Pisk æg og sukker til det bliver en luftig hvidlig masse.
  3. Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål og sigt det i ægge/sukker blandingen og vend det forsigtig sammen til det er blandet helt sammen.
  4. Smør bageformen og kom dejen heri.
  5. Glat dejen ud i formene ( vi bruger en springform der er 23 x 35 cm )
  6. Bag lagkagebunden på en rist på nederste rille i ovnen i ca.20-25 minutter til den har fået en lidt lysebrun farve.
  7. Lad lagkagebunden hvile nogle minutter i formen og tag den så ud og lad den køle af på en rist.

Jeg bruger som regel 3 lagkagebunde til en lagkage.

*Bundene kan sagtens bages en dag eller 2 i forvejen. Hvis du har flere bunde, skal du lægge et stykke bagepapir mellem dem, når de er afkølede og lægge den i en pose som bliver lukket til.

links til andre retter

Rabarber/jordbærlagkage
Rabarber/jordbærlagkage
Pandekager
Pandekager

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *