Lagkagebunde (Store)

4 Personer

Arbejdstid: 10 min
tilberedningstid: 20 min
Totaltid: 30 min

ingredienser:

2 æg

100g sukker

35g hvedemel

40g kartoffelmel

½ tsk bagepulver

½ tsk vaniljesukker

Smør / Sprayfedt til formen

  1. Tænd ovnen på 175°
  2. Pisk æg og sukker til det bliver en luftig hvidlig masse.
  3. Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål og sigt det i ægge/sukker blandingen og vend det forsigtig sammen til det er blandet helt sammen.
  4. Smør bageformen og kom dejen heri.
  5. Glat dejen ud i formene ( vi bruger en springform der er 23 x 35 cm )
  6. Bag lagkagebunden på en rist på nederste rille i ovnen i ca.20-25 minutter til den har fået en lidt lysebrun farve.
  7. Lad lagkagebunden hvile nogle minutter i formen og tag den så ud og lad den køle af på en rist.

Jeg bruger som regel 3 lagkagebunde til en lagkage.

*Bundene kan sagtens bages en dag eller 2 i forvejen. Hvis du har flere bunde, skal du lægge et stykke bagepapir mellem dem, når de er afkølede og lægge den i en pose som bliver lukket til.

links til andre opskrifter

Rabarber/jordbærlagkage
Rabarber/jordbærlagkage

Chokolate chip cookies
Chokolate chip cookies


Alfabetisk


Hovedretter


Tilbehør


Dessert


Bagning


grill

du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette reklame link fra bagetid.dk

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde


bagetid.dk


Bageform rekt. 38×25 cm – Dr. Oetker

Kage hvedemel 1,7 kg – Valsemøllen

Afkølingsrist Sort 43,2×37,2 Funktion