Mexicansk tærte

Mexicansk tærte

Arbejdstid ca. 30 minutter + bagetid ca. 30 minutter

2 dl cremefraiche

3 æg

100 g revet cheddar

¼ tsk. salt

¼ tsk. peber

1 løg

2 fed hvidløg

500 g hk. Oksekød

½ rød peberfrugt

2 spsk. Koncentreret tomatpure

3½ spsk. Tacokrydderi

1 ds majs (ca. 140 g drænet vægt)

Evt. 1 ds røde kidneybønner

Olie til stegning

Evt. salt og peber til tilsmagning

1 stk. fuldkornstærtedej (find opskriften her)

Start med at lave en tærtedej klar og forbag den i et tærtefad på min. Ø27,5cm. (se hvordan her)

Kødblandingen:

  1. Hak løg og hvidløg fint og svits det lidt i en gryde med lidt olie.
  2. Kom kødet i gryden og brun det.
  3. Skær peberfrugten i mindre stykker og kom det i gryden sammen med majs og tacokrydderi
  4. Steg det hele i et par minutter og tilsæt så tomatpure og evt. kidneybønner.
  5. Smag til med salt og peber og evt. spidskommen.
  6. Fordel kødblandingen på tærtebunden.

Æggemassen:

  1. Kom cremefraiche, æg, salt, peber og revet cheddarost i en skål og pisk det godt sammen, gerne med en elpisker.
  2. Fordel forsigtigt æggemassen over kødblaningen og sæt tærten i ovnen på 200° i ca. 30-40 minutter til æggemassen er bagt og gyldenbrun.

Server tærten med en frisk salat og evt. et noget godt brød.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *