Nudler med grøntsager

Nudler med grøntsager

image_print

4 Personer

Totaltid: 20 min

ingredienser:

250 g æg nudler (eller tykke nudler)

1 broccoli

150 g grønne asparges

1 stk. porrer

2 stk. gulerødder

Ingredienser marinade

3 spsk. soyasauce

1 Spsk. Sukker

1 spsk. Rød balsamico

1 spsk. Vand

½ spsk. Rapsolie

1 spsk. Chili paste ( se opskriften her )

 

  1. Start med at blande alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål/bøtte til sukkeret er opløst.
  2. Skær porren i ca. ½-1 cm tykke skiver. Bræk det nederste af alle asparges og skær resten i ca. 2 cm. Lange stænger. Skræl gulerødder og skær den i tynde skiver.
  3. Skyl broccolien og skær den i mindre mundrette buketter (én stor buket deles f.eks. i 3 stykker) kom buketterne i en gryde og fyld vand i så buketterne kan flyde lidt rundt, tilsæt ½ spsk. Groft salt og bring det i kog.
  4. Tænd for en stor stegepande/wok og kom lidt olie på. Start med at stege gulerødderne lidt og tilsæt dernæst porre og asparges og steg et par minutter.
  5. Når vandet med broccolien koger, tages buketterne op af gryden, dryp dem af og kom dem over på panden sammen med det andet.
  6. Kom nudlerne ned i det kogende vand og kog dem i 2 minutter. Hæld vandet fra og skyld dem med koldt vand.
  7. Tilsæt nudlerne til grøntsagerne og hæld marinaden over. Vend det hele lidt rundt og varm det igennem.

Server nudlerne med kylling, fisk, eller andet kød alt efter hvad du lige har lyst til.

 

*Tip grøntsagerne jeg har brugt her er kun et forslag. Som oftest bruger jeg hvad jeg har af rester i køleskabet, f.eks. grønne bønner, squash eller lign.

 

links til andre opskrifter
Focaccia med sorte oliven
Focaccia med sorte oliven
Hvidløgsflute
Hvidløgsflute
Chili Paste (mild)
Chili Paste (mild)
Bagt laks med sennep og dild
Bagt laks med sennep og dild
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette reklame link fra bahne.dk

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde

Skærerbrætter
Knive
Wok

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *