Rabarber/jordbærlagkage

Rabarber/jordbærlagkage

image_print

4 Personer

Arbejdstid: 10 min
tilberedningstid: 10 min
Totaltid: 20 min

ingredienser:

500 g rabarber

400 g frosne jordbær

300 g sukker

2 spsk. vaniljesukker

1 spsk. Kartoffelmel

Lidt vand

Fintreven skal fra ½ økologisk citron

250 g cremefraiche 38%

75 g kokosmel

125 g hvid chokolade

3 lagkagebunde ( opskrift her )

  1. Skær rabarberstængerne i 1-2 cm lange stykker og kom dem i en gryde sammen med jordbær og sukker.
  2. Varm det stille op og lad det småkoge under låg i ca. 5 minutter til det hele er mørt (pas på, det koger let over)
  3. tag gryden af varmen og kør en stavblender igennem det til det bliver en ensartet masse (Pas på det ikke sprøjter, det er meget varmt)
  4. Tilsæt vaniljesukkeret og rør det godt rundt.
  5. Opløs kartoffelmelet i en lille smule vand og hæl det forsigtigt i frugtblandingen mens der røres godt.
  6. Kom blandingen i en skål og dæk den til med film.
  7. Sæt skålen på køl til blandingen er kold eller kun smålun.
  8. Rist kokosmelet på en tør pande til det bliver gyldenbrunt. Lad det køle af.
  9. Hak den hvide chokolade fint og bland den med revet citronskal, cremefraiche og 60 g ristet kokosmel (gem de sidste 15 g kokosmel)
  10. Fordel halvdelen af frugtblandingen på en lagkagebund og kom en lagkagebund ovenpå gør nu det samme igen og kom den sidste lagkagebund på toppen.
  11. Fordel cremefraicheblandingen på toppen og drys med de sidste 15 g ristet kokosmel.

Lad lagkagen stå og trække på køl i mindst 2 timer, gerne meget længere.

links til andre opskrifter
Lagkagebunde (Store)
Lagkagebunde (Store)
Rabarber/jordbærgrød
Rabarber/jordbærgrød
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette reklame link fra bagetid.dk

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde

Perforerede forme
Callebaut Chokolade Callets W2 hvid 28% – 1 kg
Polynesisk Vanilje 8 g 1 stk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *