Rødbeder

Rødbeder

image_print

4 Personer

Arbejdstid: 15 min
tilberedningstid: 60 min
Totaltid: 60 min

ingredienser:

1 kg rødbeder

1 spsk. salt

6 dl eddike

3 dl sukker

1 dl vand

1 hel kanelstang eller 2 små

2 tsk. Sennepskorn

Atamon                  

  1. Skyl og skrub rødbederne let og dem i en gryde med rigeligt vand så alle rødbederne er dækket.
  2. Tilsæt 1 spsk. salt til vandet og lad rødbederne koge i ca. 45 minutter.
  3. Kom eddike, vand, sukker, kanelstang og sennepskorn i en gryde og kog det sammen til sukkeret er helt smeltet.
  4. Hæld vandet fra rødbederne og giv dem et chok ved at overhælde dem med kold vand med det samme indtil rødbederne er helt afkølede.
  5. Fjern skrællen fra rødbederne. Dette gøres let når de af blevet kolde ved at gnide fingrene på dem.
  6. Skær de skrællede rødbeder i en ønsket tykkelse (mine er 3-4mm)
  7. Kom rødbedeskiverne i afkogte henkogningsglas.
  8. Fjern kanelstangen fra lagen og hæld den kogende lage over rødbederne. Tilsæt evt. 1 tsk Atamon i hver glas, så det forlænger holdbarheden.

links til andre opskrifter
Rødkål
Rødkål
Saltede mandler
Saltede mandler
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette link fra bahne.dk

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde

Gryder & pander
Yaxell Ran kiritsuke kniv, sort - 20 cm.
ENAMEL Copenhagen Brielle halskæde - Figaro/Pearl

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *