Rødbeder

Rødbeder

du skal bruge

1 kg rødbeder

1 spsk. salt

6 dl eddike

3 dl sukker

1 dl vand

1 hel kanelstang eller 2 små

2 tsk. Sennepskorn

Atamon                  

Skyl og skrub rødbederne let og dem i en gryde med rigeligt vand så alle rødbederne er dækket. Tilsæt 1 spsk. salt til vandet og lad rødbederne koge i ca. 45 minutter.

Kom eddike, vand, sukker, kanelstang og sennepskorn i en gryde og kog det sammen til sukkeret er helt smeltet.

Hæld vandet fra rødbederne og giv dem et chok ved at overhælde dem med kold vand med det samme indtil rødbederne er helt afkølede.

Fjern skrællen fra rødbederne. Dette gøres let når de af blevet kolde ved at gnide fingrene på dem.

Skær de skrællede rødbeder i en ønsket tykkelse (mine er 3-4mm)

Kom rødbedeskiverne i afkogte henkogningsglas.

Fjern kanelstangen fra lagen og hæld den kogende lage over rødbederne. Tilsæt evt. 1 tsk Atamon i hver glas, så det forlænger holdbarheden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *