2 kg rødkål (et halvt stort rødkål, eller 1 lille) ½ liter lagereddike ½-1 spsk. salt (smag til) 350 g sukker 5 dl sød ribssaft ufortyndet (laver du den ikke selv, så kan man købe det i velassorterede supermarkeder)
Atamon til rødkålen, og til at skylle glassene i
Fjern de yderste blade fra rødkålen.
Snit rødkålen fint, og put den i en stor gryde. (Hvis du laver dobbeltportion, så tjek lige om du har en gryde som er stor nok til rødkålen, det fylder en del, når det bliver snittet. Du kan snitte rødkålen som du vil. Jeg foretrækker tynde strimler, andre hakker det helt i smadder, så man får en konsistens som ligner købt rødkål.)
Hæld eddiken over, og lad det simre en times tid.
Herefter smages til med saft, salt og sukker. Put det meste i af hvert, og smag så til, hvis det er for syrligt endnu, eller der mangler salt.
brug en grydeske til at dække det meste af rødkålen, og lad det så koge videre 20-30 minutter, alt efter hvor mør du foretrækker kålen.
Tilsæt 1 spsk. flydende atamon til rødkålen, rør rundt, og øs så rødkålen op i atamonskyllede syltetøjsglas. Her kan man bruge en pasta ”gaffel”, og så hælde lagen over, så alt rødkål er dækket til sidst.
Skru lågene på glassene imens de stadig er brandvarme, så der dannes undertryk i dem, når rødkålen bliver kold.
Opbevares køligt og mørkt.
Rødkålen smager bedst når den har trukket et par dage i køleskabet.