6 dl. Grøntsagsbouillon (evt. 2 bouillonterninger og 6 dl. Vand)
140 g (1 stor ds.) tomatpuré
2½ dl Piskefløde
1 tsk. Groft salt
3 spsk. Majsstivelse
½ dl. Vand
Smør til stegning
Skræl kartoflerne og skær dem i i mindre tern.
Tag det yderste lag af porren og skær bunden af. Del porren på langs og skær hver halvdel i tynde strimler.
Skyl peberfrugterne, fjern kærner og stilk. Skær peberfrugterne i små tern.
Pil løget og skær ligeledes det i små tern.
Pil hvidløgsfeddene og pres dem.
Skær pølserne i ca. ½ cm. tynde skiver
Tag en passende gryde (jeg bruger en 5 liters) og smelt lidt smør heri.
Kom porrer, peberfrugter, løg og hvidløg i og svits det i et par minutter til det falder lidt sammen.
Tilsæt paprika og svits videre i ca. 1 minut.
Kom tomatpure i og rør det godt sammen.
Kom bouillon, flåede tomater, kartofler og pølserne i gryden og bring det i kog, under omrøring.
Kog det under låg ved svag varme i ca. 20 minutter til kartofler næsten er møre – rør undervejs, så det ikke brænder på.
Kom piskefløde og ca. 1 tsk. Groft salt i og kog videre til kartoflerne er helt møre
Smag til med salt og peber.
Rør 3 spsk. majsstivelse og ½ dl vand sammen i en lille kop til majsstivelsen er helt opløst. Kom lidt af blandingen i retten af gangen til retten er tyknet lidt.
Server evt. retten med en blandet salat eller et flute til.