Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

650 g hakket hvidkål

60 g mel

75 g smør

5.5 dl mælk

2 dl hvidkålsvand

Salt og peber

Hak hvidkålen i den ønskede størrelse (I kan se mit bud på det under opskriften)

Kom hvidkålen i en gryde med 1 tsk groft salt og dæk det med vand. Få kålen i kog og kog det i yderligere 5 minutter.

Gem 2 dl af kogevandet og hæld resten fra.

Smelt smørret i en større gryde, når smørret er smeltet, tilsættes melet og der røres hele tiden. Tilsæt halvdelen af mælken, rør godt i det og tilsæt resten af mælken. Kog op under omrøring og tilsæt kogevandet lidt efter lidt når sovsen bliver lidt for tyk.

Kog sovsen ved svag varme i mindst 5 minutter under omrøring.

Smag til med salt og peber. (jeg brugte 1 tsk salt og ½ tsk. Friskkværnet peber til denne portion)

Kom den kogte hvidkål i sovsen og rør det forsigtigt sammen.

Server den stuvede hvidkål til frikadeller eller kogt hamburgerryg.

hvidkål
hvidkål

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *