Arbejdstid 15 minutter, tilberedningstid ca. 5 minutter
200 g mel
1 tsk. Bagepulver
2 tsk. fint salt
2½ dl. Koldt vand
2-3 isterninger
Neutral olie til stegning f.eks. rapsolie
Grøntsager til stegning, f.eks. squash, gulerødder, blomkål, grønne asparges, løgringe eller lign.
- Kom olien i en gryde og varm den op til 160°
- Klargør dine grøntsager og skær dem i skiver eller små stykker.
- Kom mel, bagepulver, salt, og vand sammen i en skål og rør det godt sammen.
- kom isterningerne i dejen, så den holder dig kold og bliver en smule ekstra vandet.
- Kom en grøntsag ned i dejen og løft den op med en gaffel eller lign. Så det værste dej kan dryppe lidt af inden du kommer den i den varme olie. – du kan godt stege flere stykker ad gangen, men pas på at det ikke begynder at klumpe sammen på grund af pladsmangel.
- Steg grøntsagerne til den får en lys gylden farve, det tager ca. 3-5 minutter, vend dem undervejs.