400 g græsk yoghurt
1 stor agurk
2 fed presset hvidløg
1 spsk. Tørret dild (kan undlades)
Groft Salt
Peber
- Riv agurken groft på et rivejern.
- Vrid så meget væske fra den revne agurk som muligt og bred den ud på et rent, tørt viskestykke. (du kan evt. lægge agurken på køkkenrulle i stedet for, bare sørg for at køkkenrullen ligger i et tykt lag.)
- Drys ca. 2 tsk. Groft salt ud over agurken og lad den hvile i ca. 30 min.
- Rør græsk yoghurt, presset hvidløg og dild sammen.
- Tilsæt den revne agurk og smag til med salt og peber (husk at der er masser af salt på agurken, så smag til før du tilsætter mere salt)
- Lad det gerne hvile en halv time i køleskabet inden servering.
Server din Tzatziki som tilbehør til græske og tyrkiske retter som f.eks. Adana kebab.