Bulgursalat
4 Personer
Arbejdstid: 20 min
tilberedningstid: 20 min
Totaltid: 20 min
ingredienser:
400 g grov bulgur
1½ l kogende vand
2 spsk. Olivenolie
1 tsk paprika
1 stort fed presset hvidløg
¼ tsk salt
1 økologisk citron
1 håndfuld bredbladet persille
1 rødløg
1 rød peberfrugt
½ agurk
250 g tomater
1 ds. Røde kidneybønner (ca. 250 g drænet vægt)
Evt. 300 g stegt sucukpølse (ca. 2-4 stk. alt efter størrelse)
- Kom bulguren i en skål som kan tåle varme og tilsæt 1,5 L kogende vand. Lad bulguren trække i ca. 20 minutter, men rør i den af og til.
- Mens bulguren trækker i vandet, så rives citronskallen fint.
- I en lille skål/bøtte blandes olivenolie, citronskal, 2 spsk. citronsaft, paprika, presset hvidløg og salt. Hak persillen fint og tilsæt den også til dressingen.
- Rødløget hakkes helt fint og kommes ligeledes i dressingen.
- Agurk, tomater, peberfrugt skæres alle i mindre stykker og det gør sucuken også, hvis du bruger det.
- Væsken hældes fra kidneybønnerne og de skylles et par gange i rent vand.
- Når bulguren har trukket i de 20 minutter, hældes resten af vandet fra og så tilsætter du dressingen og blader det hele godt sammen.
- Tilsæt nu resten af ingredienserne og bulgursalaten er klar til at spise, men kan også sagtens laves i forvejen og opbevares i køleskabet.
Server med chili paste og hummus.
links til andre opskrifter
Alfabetisk
Hovedretter
Tilbehør
Dessert
Bagning
grill
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette reklame link fra Økologisk-Supermarked.dk
Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde