paneret torsk med persillesovs og kartofler
4 Personer
Arbejdstid: 20 min
tilberedningstid: 30 min
Totaltid: 40 min
ingredienser:
650 g. kartofler
ca. 300 g. gulerødder
ca. 500 g. Torskefilet
150 g. rasp
1 æg
1 spsk. mælk
Smør/Neutral olie til stegning
sovs:
1 lille potte persille
5 dl. mælk
ca. 2 dl. vand
50 g. smør
3,5 spsk. mel
1 tsk. sukker
- Skrub/skræl kartoflerne, skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker. Kog det i saltet vand i 15-20 minutter til kartoflerne er møre.
- Mærk efter om der er ben i torsken
- Skær torsken i 4 stykker og læg stykkerne på noget køkkenrulle. Drys lidt salt på den og lad den trække i ca. 5 min.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet rør godt sammen og kom mælken i lidt af gangen til det hele er kommet i og derefter tilsættes vandet. Rør jævnligt, mens det andet tilberedes.
- Pisk æg og 1 spsk. mælk sammen i en dyb tallerken.
- Kom raspen med lidt salt og peber på en anden tallerken.
- Dup torsken med noget køkkenrulle og vend stykkerne i æggemassen og derefter i raspen.
- Steg torskestykkerne, på en pande i en olie/smør blanding ved middel/høj varme i 3-5 min. på hver side.
- Bræk toppen af persillen og hak den fint. Sluk for sovsen. Kom persillen og sukkeret i ( sovsen må ikke koge når persillen er kommet i, det vil gøre sovsen grøn )
Servers med en skive frisk citron
links til andre opskrifter
Alfabetisk
Hovedretter
Tilbehør
Dessert
Bagning
grill
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette link reklame fra Hanstholm Fisk & Skaldyr
Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde