Syltede grønne tomater
4 Personer
Arbejdstid: 5 min
tilberedningstid: 5 min
Totaltid: 10 min
ingredienser:
500 g grønne tomater
3 dl klar lagereddike
1,5 dl vand
350 g sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
1 sylteglas som er henkogt og skyllet i atamon.
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud og bland dem med en smule af sukkeret.
- Kom eddike, vand, sukker og vaniljestang i en gryde og kog det op til sukkeret er smeltet.
- Mens lagen koger op, skylles alle tomaterne så, de er rene og uden stilke.
- Store tomater halveres eller skæres i kvarte, ellers prikkes der et par huller i alle tomaterne med en kødnål, tandstik, gaffel eller lign. Så lagen kan trænge ind i tomaten.
- Når sukkeret er smeltet kommes tomaterne op i lagen og koger forsigtigt med i ca. 2 minutter ved svag varme.
- Kom tomaterne i sylteglasset og hæld lagen over så alle tomaterne er dækket. Skru straks låget på.
- Lad gerne tomaterne trække 1 uges tid.
Tomaterne er rigtig gode som syltet tilbehør, bland andet til gryderetter.
links til andre opskrifter
Alfabetisk
Hovedretter
Tilbehør
Dessert
Bagning
grill
Støt hjemmesiden ved at købe fra dette reklame link
Drømmer du om at prøve en luftballon eller en anden oplevelse så klik på linket og støt hjemmesiden.
Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde