paneret torsk med persillesovs og kartofler

paneret torsk med persillesovs og kartofler

image_print

4 Personer

Arbejdstid: 20 min
tilberedningstid: 30 min
Totaltid: 40 min

ingredienser:

650 g. kartofler 

ca. 300 g. gulerødder 

ca. 500 g. Torskefilet

150 g. rasp

1 æg

1 spsk. mælk

Smør/Neutral olie til stegning

sovs:

1 lille potte persille

5 dl. mælk

ca. 2 dl. vand

50 g. smør

3,5 spsk. mel

1 tsk. sukker

  1. Skrub/skræl kartoflerne, skræl gulerødderne og skær dem i mundrette stykker. Kog det i saltet vand i 15-20 minutter til kartoflerne er møre. 
  2. Mærk efter om der er ben i torsken 
  3. Skær torsken i 4 stykker og læg stykkerne på noget køkkenrulle. Drys lidt salt på den og lad den trække i ca. 5 min.
  4. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet rør godt sammen og kom mælken i lidt af gangen til det hele er kommet i og derefter tilsættes vandet. Rør jævnligt, mens det andet tilberedes.
  5. Pisk æg og 1 spsk. mælk sammen i en dyb tallerken.
  6. Kom raspen med lidt salt og peber på en anden tallerken. 
  7. Dup torsken med noget køkkenrulle og vend stykkerne i æggemassen og derefter i raspen.
  8. Steg torskestykkerne, på en pande i en olie/smør blanding ved middel/høj varme i 3-5 min. på hver side.
  9. Bræk toppen af persillen og hak den fint. Sluk for sovsen. Kom persillen og sukkeret i  ( sovsen må ikke koge når persillen er kommet i, det vil gøre sovsen grøn )

Servers med en skive frisk citron

links til andre opskrifter
Røget lakselasagne med spinat
Røget lakselasagne med spinat
Helstegt rødtunge med fyldte bagte kartofler og persilledressing 
Helstegt rødtunge med fyldte bagte kartofler og persilledressing 
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette link reklame fra Hanstholm Fisk & Skaldyr

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde

Torskefilet
Jomfruhummerhaler
Laksefilet fersk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *