2 dl sukker 2 dl eddike 2 dl vand 1 agurk 2 tsk. groft salt 8-10 stk. sorte peberkorn ( kan undlades ) 3-4 Laurbærblade ( kan undlades )
Skær agurken i ca. 3-4 mm tynde skiver.
Læg agurkeskiverne på noget køkkenrulle og drys dem med 2 tsk. groft salt og lad dem trække i ca. 10 minutter.
Skold et glas med låg til.
Kom sukker, eddike, vand og evt. peberkorn og laurbærblade en gryde og kog det til sukkeret er smeltet.
Skyld agurkeskiverne rene for salt og klem dem lidt så den overskyede væde ryger fra.
Kom agurken i glasset
Hæl den kogene lagde i glasset over agurkerne og sæt låget på. Hvis der er kogt peberkorn og laurbærblade med kan de evt. tages fra før lagen hæles på glasset.
Lad dem gerne hvile i 30 minutter inden servering. Men de kan også holde sig 2 uger i køleskabet.