boller i karry
4 Personer
Arbejdstid: 45 min
tilberedningstid: 30 min
Totaltid: 45 min
Ingredienser:
250 g parboild ris
Kødbollerne:
350 g. Kalv og flæsk
1 tsk. groft salt
2 spsk. mel
1 spsk. rasp
1 lille fed hvidløg presset
1 finthakket løg
1/4 tsk. friskkærnet peber
1 æg
½ dl vand
kogevandet til kødbollerne:
2 l vand
4 laurbærblade
1 tsk. groft salt
sovs:
50 g smør
2,5 tsk. karry ( vi bruger den fra rema)
½ tsk. groft salt
3,5 spsk. mel
3,5 dl mælk
4 dl kogevand ( fra kødbollerne )
peber efter smag
evt. et æble til serveringen.
- Rør kødet og salt sammen i 1-2 minutter.
- Tilsæt alle de andre ingredienser til kødbollerne og rør det godt sammen.
- Sæt vand over til risene og kog dem efter pakkens anvisninger.
- Sæt vandet over til kødbollerne og kom salt og laurbærblade i.
- Smelt smørret til sovsen i en gryde.
- Tilsæt karryen og lad det stege af i ca. 1 minut under omrøring. Kom derefter melet i og pisk det godt sammen ( tag den gerne af varmen hvis det er lettere)
- Tilsæt halvdelen af mælken og pisk det godt sammen. Når sovsen tykner, kommes resten af mælken i. Tilsæt herefter kogevand fra kødbollerne lidt af gangen, når sovsen tykner. Og rør jævnligt i den.
- Kog kødbollerne ( form dem med en teske for små og en spiseske for store ) de synker til bunds når de kommer i vandet. Når de kommer op til overfladen igen, skal de koge ca. 2 minutter længere, inden de tages op.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Skær evt. et æble i mindre tern og drys det over hver portion inden serveringen.
links til andre opskrifter
Alfabetisk
Hovedretter
Tilbehør
Dessert
Bagning
grill
Du Kan Støtte Hjemmesiden Ved At Købe Fra Dette Reklame Link Fra Shopping.Coop.Dk
Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde