1 flute ( vi bruger de billige pakker hvor der er 2 flute i )
Forvarm ovnen på 180°
Stegebenene bredes ud på 1 eller flere bradepander hvis der er brug for det.
Drys dem med salt og sæt dem i ovnen i 90 min.
Klargør kartoflerne til kogning. (skræl dem hvis det er nødvendigt) og skær dem ud i passende mundrette tern.
Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand på, så kartoflerne lige er dækket. Tilsæt ½ spsk. Groft salt til vandet og kom låg på.
Bring kartoflerne i kog, og kog dem til de er møre. – alt efter størrelse kan dette tage 10-20 minutter, så mærk efter et par gange. (jeg plejer at bruge en lille skarp, tynd kniv, som jeg stikker i kartoflen, hvis kniven ikke rigtig møder modstand i kartoflen er den færdig.)
Tag smørret til flutene ud af køleskabet, så det temperere lidt. så er det lettere at røre sammen.
Mens kartoflerne koger, laves dressingen:
Hak ½ løg meget fint og kom det i en skål sammen med cremefraiche og mayonnaise.
Hak /klip purløget og kom det meste ned til resten af dressingen (gem evt. Lidt til pynt) og smag dressingen til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartoflerne og overhæld dem forsigtigt med koldt vand, så det stopper kogningen og køler dem af.
Dræn kartofler godt for vand og hæld dem op til dressingen og vend det forsigtigt sammen.
Stil kartoffelsalaten på køl til den skal serveres, gerne i hvert fald 30 minutter.
Hak persillen til hvidløgsflutene eller put det i en kop og klip det.
Pres de 2 fede hvidløg ned i smørret og tilsæt persillen rør det godt sammen.
Skær flutene over på langs og smør det med det hjemmelavede hvidløgssmør.
Skru ovnen op på 200 grader og kom flutene i, i de sidste ca. 30 minutter af stegetiden til stegebenene. Bag dem til overfladen bliver let gylden.