Svinekebab med ris og tzatziki
4 Personer
Arbejdstid: 40 min
tilberedningstid: 45 min
Totaltid: 60 min
Ingredienser:
kebab:
500 til 600g svinekød i tern
3 spsk. græsk yoghurt
3 fed hvidløg ( presset )
1 spsk. citronsaft
1 spsk. soya
2 spsk. neutral olie ( raps eller solsikke )
1 spsk. rød balsamico
½ spsk. støt spidskommen
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
tomatsalat:
250g cherrytomater
2 spsk. hvidvinseddike
1 lille bundt persille ( hakket )
ris:
300g basmatiris
tzatziki:
400 g græsk yoghurt
1 stor agurk
2 fed presset hvidløg
1 spsk. Tørret dild (kan undlades)
Groft Salt
Peber
- Lav en marinade ved at røre alt til kebaben sammen dog uden købet i
- Kødet kommes i en frysepose
- Når marinaden er lavet hældes den i fryseposen over kødet hvor den trækker i min 30 minutter
- Riv agurken groft på et rivejern.
- Vrid så meget væske fra den revne agurk som muligt og bred den ud på et rent, tørt viskestykke. (du kan evt. lægge agurken på køkkenrulle i stedet for, bare sørg for at køkkenrullen ligger i et tykt lag.)
- Drys ca. 2 tsk. Groft salt ud over agurken og lad den hvile i ca. 30 min.
- Rør græsk yoghurt, presset hvidløg og dild sammen.
- Tilsæt den revne agurk og smag til med salt og peber (husk at der er masser af salt på agurken, så smag til før du tilsætter mere salt)
- Lad det gerne hvile en halv time i køleskabet inden servering.
- Tomaterne skæres over og kommes i en skål
- Persillen hakkes og drysses over tomaterne
- Hæl hvidvinseddiken over tomaterne og vend det sammen
- Risene tilberedes efter pakkens anvisning.
- Når kødet har trukket sættes det på spyd og grilles med 50/50 metoden 1 til 2 min på hver side over kulsiden og ligges over på siden uden kul for at trække færdig i ca. 5 min
Tip: husk at bruge låget når du griller, for at holde på varmen i grillen.
links til andre opskrifter
Alfabetisk
Hovedretter
Tilbehør
Dessert
Bagning
grill
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette link reklame fra bahne.dk
Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde