Fuldkornsboller

Fuldkornsboller

image_print

8 Personer

Arbejdstid: 20 min
tilberedningstid: 1 time 30 min
Totaltid: 1 time 50 min

opskriften give ca. 16 stk

 

ingredienser:

20 g smeltet smør

20 g gær

350 g mælk

2 spsk. Sukker

2 spsk. Neutral olie (f.eks. raps eller solsikke)

1 tsk. Salt

100 g fuldkornshvedemel

500 g hvedemel

100 g revet gulerod

  1. Smeltet smør og mælk lunes til det er samme temperatur som din lillefinger (det må ikke føles varmt på fingeren) kom det i en stor skål.
  2. Opløs gæren i smør/mælkeblandingen
  3. tilsæt herefter olie og revet gulerod.
  4. Bland resten af ingredienserne og kom det op i skålen.
  5. Bland det hele godt sammen og lad det gerne køre på en røremaskine i 5 minutter.
  6. Når dejen er rørt godt sammen, så stilles den til hævning et lunt sted ca. 1 time. Husk at tildække den med et viskestykke eller lign.
  7. Når dejen er hævet, så slås den ud på et meldrysset bord og formes til 16 boller.
  8. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og tildæk dem. Lad dem hæve i 15-20 minutter, mens ovnen varmer op til 210°
  9. Lige inden bollerne sættes i ovnen pensles de med sammenpisket æg (mælk kan også bruges)
  10. Bollerne bages midt i ovnen ca. 10-12 minutter.

Lad dem køle af på en bagerist.

De lune boller smager fantastisk med lidt smør på.

links til andre opskrifter
Chokolate chip cookies
Chokolate chip cookies
Pandekager
Pandekager
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette reklame link fra bagetid.dk

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde

Bageplader og riste
Silikonemåtte
Perforerede forme

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *