Hos os hygger vi og en sjælden gang imellem med pandekager til aftensmad og til 4 personer bruger vi denne opskrift. hvis du kun skal bruge det som dessert, så kan du med fordel halvere opskriften.
ingredienser:
480 g mel reven citronskal af 2 økologiske citroner 100 g sukker ½ tsk groft salt 1 l mælk (gerne sødmælk) 4 æg smør til stegning
Bland mel, sukker, salt, reven citronskal og mælk godt sammen i en skål.
Tilsæt ét æg af gangen, mens der røres godt i dejen. Rør dejen rigtig godt sammen gerne med håndmixer eller lign. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Rør lige lidt rundt i dejen inden den kommes på panden.
Tag lidt smør og smelt det på en pande over medium varme. Kom derefter lidt pandekagedej på panden. men kun så det lige akkurat dækker panden når du drejer panden rundt i hånden så du lader dejen “løbe” rundt på hele bunden.
Du fortsætter med smør og dej indtil du ikke har mere dej tilbage.
Server pandekagerne med hvad du bedst kan lide, vi er helt vilde med kanelsukker i vores pandekager, men bruger også is, almindeligt sukker og syltetøj.