1100g kold risengrød* (se opskrift længere nede på siden)
50 g sukker
1-2 vaniljestænger (alt efter kvalitet)
3 dl piskefløde
1 økologisk citron
Evt. 50 g smuttede mandler (kan undlades)
Tilberedning:
Skær vaniljestængerne op på langs og skrab kornene ud af dem. Bland kornene med en lille smule af sukkeret.
Riv skallen af citronen helt fint på et rivejern.
Hak handlerne i mindre stykker. Men gem evt. 1 hel til mandelgaven.
Pisk fløden, så den lige sætter sig og bliver fast, men pas på med ikke at piske den for meget.
Rør risengrøden med sukker, vanilje, hakkede mandler og citronskal til det er blandet sammen.
Vend forsigtigt flødeskummen i risengrøden og stil risalamanden på køl til den skal bruges. Gerne i minimum 30 minutter.
Server med kirsebærsovs og evt. lidt hakkede mandler på toppen.
*Risengrød:
ingredienser:
200g grødris
5 dl vand
1 l sødmælk
Tilberedning:
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt grødrisene og lad det koge under omrøring til vandet er næsten fordampet.
Tilsæt mælken og bing det i kog, mens der røres. Skru ned for varmen og lad det simre videre ved svag varme, til den har den rette tykkelse som grød. men rør jævnligt, så det ikke brænder på i bunden. Det tager ca. 40 minutter.
Tip. Kom evt. den tomme/udskrabet vaniljestæng i sammen med mælken og lad den koge med ( tages fra inden græden laves til risalamde )