175 g hvedemel med højt protein indhold (mindst 12%)
75 g fuldkornshvedemel
100 g smør i mindre tern
1 æg
½ tsk. Salt
4 spsk. vand
Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, salt og smør i tern lidt sammen
Tilsæt æg og vand og rør til det er blandet godt sammen, men pas på med ikke at ælte det for meget sammen.
Tryk dejen lidt flad og pak det ind i husholdningsfilm, læg det derefter i køleskabet en times tid.
Rul dejen ud i ca. 3-5 mm tykkelse og kom den over i et smurt tærtefad, sørg for at trykke dejen godt ind i siderne på formen.
Prik en masse huller i tærtedejen med en gaffel, for at undgå at den hæver op under bagningen.
Blindbag* tærten ved 180° i ca. 15 minutter. (Hvis tærten skal bages helt færdigt, skal du tage bagepapiret og bønner/linser op og bage dejen videre i 10-15 minutter)
*Man blindbager ved at beklæde dejen i tærteformen med bagepapir som ligger tæt ned til dejen. Derefter fylder man noget ”tungt” på bagepapiret, f.eks. bønner, linser eller lign. Dette modvirker at tærtedejen hæver op i midten under bagningen. (Jeg har en bøtte stående i mit køkkenskab med grønne linser, som kun bliver brugt til at blindbage med.