Hak hvidkålen i den ønskede størrelse (I kan se mit bud på det under opskriften)
Kom hvidkålen i en gryde med 1 tsk groft salt og dæk det med vand. Få kålen i kog og kog det i yderligere 5 minutter.
Gem 2 dl af kogevandet og hæld resten fra.
Smelt smørret i en større gryde, når smørret er smeltet, tilsættes melet og der røres hele tiden. Tilsæt halvdelen af mælken, rør godt i det og tilsæt resten af mælken. Kog op under omrøring og tilsæt kogevandet lidt efter lidt når sovsen bliver lidt for tyk.
Kog sovsen ved svag varme i mindst 5 minutter under omrøring.
Smag til med salt og peber. (jeg brugte 1 tsk salt og ½ tsk. Friskkværnet peber til denne portion)
Kom den kogte hvidkål i sovsen og rør det forsigtigt sammen.
Server den stuvede hvidkål til frikadeller eller kogt hamburgerryg.