Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

image_print

4 Personer

Arbejdstid: 10 min
tilberedningstid: 30 min
Totaltid: 40 min

ingredienser:

650 g hakket hvidkål

60 g mel

75 g smør

5.5 dl mælk

2 dl hvidkålsvand

Salt og peber

  1. Hak hvidkålen i den ønskede størrelse (I kan se mit bud på det under opskriften)
  2. Kom hvidkålen i en gryde med 1 tsk groft salt og dæk det med vand. Få kålen i kog og kog det i yderligere 5 minutter.
  3. Gem 2 dl af kogevandet og hæld resten fra.
  4. Smelt smørret i en større gryde, når smørret er smeltet, tilsættes melet og der røres hele tiden. Tilsæt halvdelen af mælken, rør godt i det og tilsæt resten af mælken. Kog op under omrøring og tilsæt kogevandet lidt efter lidt når sovsen bliver lidt for tyk.
  5. Kog sovsen ved svag varme i mindst 5 minutter under omrøring.
  6. Smag til med salt og peber. (jeg brugte 1 tsk salt og ½ tsk. Friskkværnet peber til denne portion)
  7. Kom den kogte hvidkål i sovsen og rør det forsigtigt sammen.

Server den stuvede hvidkål til frikadeller eller kogt hamburgerryg.

hvidkål
links til andre opskrifter
Frikadeller
Frikadeller
Farseret porrer
Farseret porrer
du kan Støtte hjemmesiden ved at købe fra dette link fra shopping.coop.dk

Her er et lille uddrag af hvad de kan tilbyde

Funktion suppegryde - 10 liter
Telte
Royal Copenhagen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *