Klargør kartoflerne til kogning. (skræl dem hvis det er nødvendigt) og skær dem ud i passende tern.
Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand på, så kartoflerne lige er dækket. Tilsæt ½ spsk. Groft salt til vandet og kom låg på.
Bring kartoflerne i kog, og kog dem til de er møre. – alt efter størrelse kan dette tage 10-20 minutter, så mærk efter et par gange. (jeg plejer at bruge en lille skarp, tynd kniv, som jeg stikker i kartoflen, hvis kniven ikke rigtig møder modstand i kartoflen er den færdig.)
Mens kartoflerne koger, laves dressingen:
Hak ½ løg meget fint og kom det i en skål sammen med cremefraiche og mayonnaise.
Hak /klip purløget og kom det meste ned til resten af dressingen (gem evt. Lidt til pynt) og smag dressingen til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartoflerne og overhæld dem forsigtigt med koldt vand, så det stopper kogningen og køler dem af.
Dræn kartofler godt og hæld dem op til dressingen og vend det forsigtigt sammen.
Stil kartoffelsalaten på køl til den skal serveres, gerne i hvert fald 30 minutter.
Kartoffelsalat er lækkert til mange ting, blandt andet som tilbehør når man griller om sommeren. Og så er det jo altid den klassiske frikadellermed kartoffelsalat.